Aston Villa houdt zicht op nog een jaar Premier League-voetbal ANP

Aston Villa heeft de kansen op lijfsbehoud leven ingeblazen met een verrassende 1-0 overwinning op Arsenal. Eerder op dinsdagavond ging concurrent Watford kansloos onderuit tegen Manchester City, waardoor Villa op doelsaldo de 'veilige' 17de plaats inneemt.

Wie er als derde ploeg degradeert uit de Premier League hangt nu volledig af van de laatste speelronde. Daarin gaat Aston Villa op bezoek bij West Ham United en Watford bij Arsenal, dat 'The Hornets' dus een slechte dienst bewees door te verliezen van Villa.

Als een van beide ploegen niet verliest en de ander wel, blijft de ploeg die niet verliest behouden voor de Premier League. Bij gelijke resultaten is het doelsaldo doorslaggevend. Als zowel Aston Villa als Watford verliest, kan Bournemouth zelfs nog een rol gaan spelen, als die ploeg weet te winnen van Everton.

De onderste drie ploegen degraderen uit de Premier League NOS

Aston Villa had dinsdagavond aan een treffer van de Egyptische aanvaller Trezeguet genoeg voor een 1-0 overwinning. Een verrassende zege, aangezien Arsenal in zijn laatste twee wedstrijden had gewonnen van kampioen Liverpool en nummer twee Manchester City (in de FA Cup). Maar de Londenaren konden die goede resultaten tegen Villa geen vervolg geven.

Watford krijgt voetballes

Dat Aston Villa op gelijke hoogte met Watford kon komen, dankte de ploeg uit Birmingham aan Manchester City. Dat gaf Watford eerder op de avond voetballes.

Watford moet vrezen voor degradatie naar de Championship Pro Shots

Watford, met interim-trainer Hayden Mullins als opvolger van de ontslagen Nigel Pearson, had thuis niets in te brengen en keek halverwege tegen een 0-2 achterstand aan, door twee goals van Raheem Sterling.

In de tweede helft veranderde aan het spelbeeld weinig, Manchester City domineerde en Watford hield zo goed en zo kwaad als het ging tegen. Uiteindelijk stokte de score bij 0-4. Phil Foden maakte de derde van de bezoekers, Aymeric Laporte tekende voor de vierde treffer.

Resterend programma

Aston Villa
West Ham United-Aston Villa zondag
Watford
Arsenal-Watford zondag
Bournemouth
Everton-Bournemouth zondag
Watford-Manchester City

STER reclame