Stefan de Vrij

Inter ondanks goal De Vrij niet voorbij AS Roma, Napoli ontsnapt

Internazionale lijkt de hoop op de Italiaanse landstitel te hebben opgegeven. Bij AS Roma moest de nummer twee genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Koploper Juventus kan maandag tegen Lazio het gat met Internazionale vergroten naar acht punten. Daarna resteren nog vier speelrondes.

Stefan de Vrij kopte na een kwartier raak, maar op slag van rust ging een inzet van Leonardo Spinazzola via het been van De Vrij het doel in.

Na rust leek Henrikh Mkhitaryan AS Roma de zege te bezorgen. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal bepaalde Romelu Lukaku vanaf de stip de eindstand. Ondanks het puntenverlies is Internazionale, net als Atalanta, wel verzekerd van Champions League-voetbal.

Milik en Fabián vieren de gelijkmaker

Napoli is in de strijd om Europees voetbal ontsnapt aan puntenverlies. Tegen Udinese maakte Matteo Politano diep in blessuretijd de 2-1. Onderin deed Genoa uitstekende zaken door met 2-1 van concurrent Lecce te winnen.

Woensdag kwam Napoli al niet verder dan 1-1 tegen Bologna en ditmaal leek de ploeg van trainer Gennaro Gattuso opnieuw averij op te lopen.

Arkadiusz Milik maakte tegen Udinese in de eerste helft de openingstreffer van Rodrigo De Paul ongedaan. Vrijwel uit het niets zorgde Politano in het slot met een prachtige uithaal alsnog voor euforie.

Napoli staat, met nog vier wedstrijden te gaan in de Serie A, op de zesde plek met hetzelfde aantal punten als AC Milan.

Eigen goal

Genoa, met Lasse Schöne op het middenveld, blijft zeventiende, maar liep wel verder weg van de streep. Het gat met Lecce bedraagt nu vier punten. Een eigen doelpunt van keeper Gabriel in de slotfase bracht de beslissing.

SPAL is de eerste degradant na een 2-1 verlies bij Brescia.