Pierre-Emerick Aubameyang viert de eerste goal

Aubameyang schiet Arsenal naar FA Cup-finale ten koste van Manchester City

Arsenal heeft als eerste de finale van de FA Cup bereikt. Manchester City werd in Londen met 2-0 verslagen. Zondag spelen Manchester United en Chelsea om de andere plaats in de finale, die op 1 augustus op Wembley wordt gespeeld.

Tijdens de eerste speelronde na de corona-onderbreking won City thuis in de Premier League nog met 3-0 van Arsenal, dat een moeizaam seizoen doormaakt. Onder leiding van Mikel Arteta, die halverwege het seizoen Unai Emery verving als hoofdtrainer, staan de Londenaren slechts tiende in de competitie.

City sterk, maar scoort niet

Hoewel City, tweede op de ranglijst achter kampioen Liverpool, veruit het meeste balbezit had voor rust, schoot het geen enkele keer op doel.

Arsenal was gevaarlijk via een kopbal van Shkodran Mustafi en twee schoten van Pierre-Emerick Aubameyang. Het eerste ging recht op de keeper af, het tweede trof doel.

Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) in duel met Ilkay Gündogan

Na rust drong City opnieuw fel aan, zag het Raheem Sterling net naast schieten en Riyad Mahrez' kopbal gestopt worden door doelman Emiliano Martinez.

Arsenal bezweek niet onder de druk en bij een snelle uitval was het opnieuw Aubamyeang die scoorde: hij schoot de bal tussen de benen van Ederson door.

Ondanks meer dan zeventig procent balbezit in de tweede helft en meerdere grote kansen scoorde de ploeg van Pep Guardiola niet meer.