NOS Sport

Bol verbetert meer dan twintig jaar oud atletiekrecord met mondiale toptijd

Bol sprint naar toptijd op 400 meter horden op Papendal

Femke Bol heeft bij atletiekwedstrijden op Papendal het 22 jaar oude Nederlands record op de 400 meter horden verbeterd. Met haar tijd van 53,79 seconden was ze een stuk sneller dan Ester Goossens in 1998. Goossens zette in de vorige eeuw - toen Bol nog niet geboren was - 54,62 op de klokken.

Het was niet voor het eerst dat Bol sneller liep dan Goossens. Begin deze maand liep het 20-jarige talent 54,47, maar omdat die wedstrijd met slechts twee atleten in de baan werd gehouden, werd het record niet officieel erkend. De Nederlandse reglementen schrijven voor dat er bij een wedstrijd minimaal drie atleten mee moeten doen.

'Voelde dat het goed ging'

Na afloop zei Bol dat ze ondanks de coronacrisis goed heeft kunnen trainen. "Ik ben wel fit nu. Mijn coach heeft daar goed voor gezorgd." Toch denkt Bol dat ze nog harder kan als de condities beter zijn. "In een stadion met hopelijk veel publiek en sterke concurrentie moet dat lukken."

Bol blij met verbreken oude record

Het besef na de wedstrijd is er nog niet echt bij Bol. "Ik denk dat dat morgen pas komt. Ik ben er zo blij mee. Dat het zo goed gaat, is gewoon bizar. Dat ik de eerste vrouw onder de 54 seconden ben, dan denk ik: 'is het dan nog wel zo speciaal?'"

Van Gool klopt Martina

Joris van Gool was op de 100 meter sprint de sterkste met een tijd van 10,29 seconden. Hij versloeg onder anderen Churandy Martina, die 10.36 noteerde.

Van Gool sterkste op 100 meter, Martina derde

Er vielen vanmiddag op Papendal ook twee wereldrecords te noteren in het paralympisch discuswerpen in de F40-klasse.

Take Zonneveld noteerde een recordworp van 28.19 meter (een verbetering van 0.32 meter) en Lara Baars deed dit bij de vrouwen met een afstand van 25.30 meter (een verbetering van 1.96 meter).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl