AFP
NOS Voetbal

Duitse wereldkampioen Schürrle, pas 29 jaar, stopt per direct met voetbal

André Schürrle stopt per direct met voetballen. De Duitser, die in de WK-finale van 2014 nog de enige goal voorbereidde, heeft op zijn 29ste geen motivatie meer om zijn spelerscarrière voort te zetten.

Zijn beslissing komt twee dagen nadat zijn doorlopende contract met Borussia Dortmund werd ontbonden. "De dieptepunten werden de laatste jaren steeds dieper, hoogtepunten waren er steeds minder", liet hij weten op Instagram.

Zijn hoogtepunt was ongetwijfeld het WK in Brazilië in 2014 toen hij (als invaller) schitterend scoorde tegen Algerije (2-1, na verlenging) en met twee treffers zorgde voor het slotakkoord van de historische 7-1 zege op het gastland in de halve finales.

Schürrle schittert op WK in Brazilië: 'Zo, dat is nog een aardige goal ook!'

Ook in de finale tegen Argentinië speelde Schürrle een hoofdrol door zeven minuten voor het einde van de verlengingen Mario Götze in staat te stellen om Duitsland naar de wereldtitel te schieten.

WK 2014: Götze schiet Duitsland naar wereldtitel na voorzet Schürrle

Bij zijn club Chelsea kwam Schürrle na dat WK niet veel meer aan de bak, waarop hij verkaste naar VfL Wolfsburg. Dortmund telde in 2016 nog dertig miljoen euro neer voor Schürrle, maar het beste was er toen al af bij de vleugelaanvaller.

Hij werd nog uitgeleend aan Fulham en Spartak Moskou, maar was mede door blessureleed geen schim meer van de speler die in 2014 schitterde in Brazilië.

Bondscoach Joachim Löw had mooie woorden over voor de beslissing van zijn "karaktervolle" supersub. "Ik neem mijn hoed af voor de beslissing en wens André veel succes in de toekomst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl