Wat gebeurt er als je een topsporter laat inbellen voor een spontaan videogesprek met twee andere topsporters? Zonder kennis vooraf of een uitgeschreven script. Het is even ongemakkelijk, maar daarna leren ze elkaar echt kennen.

In aflevering twee van de YouTube-serie Chathletes praten schaatsster Joy Beune, skateboardster Candy Jacobs en baanwielrenner Harrie Lavreysen onder meer over de olympische cyclus. Want hoe werkt dat?

Beune en Lavreysen weten wat het is om vier jaar naar een toernooi toe te werken, te leven op trainingsschema's en continu te letten op je voeding. Voor Jacobs is het allemaal nieuw.

In de eerste aflevering waren schaatser Thomas Krol, hordeloopster Nadine Visser en judoka Roy Meyer aan elkaar gekoppeld. Zij spraken uiteraard over de Olympische Spelen, maar ook over een baan als piloot en een bijzondere vondst met een metaaldetector.

In aflevering drie is het de beurt aan volleybalster Celeste Plak, windsurfer Kiran Badloe en para-triatleet Jetze Plat. De serie wordt afgesloten door atlete Laura de Witte, zwemster Kira Toussaint en wielrenner Fabio Jakobsen.

STER reclame