NOS Voetbal

Verwacht volksfeest Madrid blijft uit na landstitel Real

Real Madrid veroverde donderdagavond de 34ste landstitel van de Spaanse competitie, maar een volksfeest in de stad bleef uit.

De verwachting was dat duizenden fans van De Koninklijke de straten op zouden gaan, maar de meeste supporters gaven gehoor aan de oproep van de burgemeester om het feest niet op straat te vieren.

Real Madrid kampioen, maar het blijft stil op straat

Een dag eerder was dat namelijk wel het geval in Porto. Duizenden supporters vierden de landstitel van FC Porto. De burgemeester van Madrid wilde dit koste wat kost voorkomen. Er was daarom ook veel politie op de been en enkele supporters die hun enthousiasme niet konden onderdrukken en wel naar het Plaza de Cibeles waren gekomen, werd weggestuurd of zelfs gearresteerd.

"Wat doen mensen die dan toch de titel willen vieren? Ik zie auto's voorbijkomen met vlaggen. Mensen rijden extra rondjes op het plein. Zes supporters voor me zijn aan het juichen, maar dan heb je het wel gehad", zegt correspondent Rop Zoutberg.

"We kennen de beelden van gisteren in Porto. En bij de vieringen in Liverpool en Napels. Dat is het spookbeeld van de gemeente geweest. Er zijn honderden nieuwe coronagevallen in Spanje. Men wilde echt voorkomen dat hier mensenmassa's zouden ontstaan."

  • NOS
    Real Madrid-fans
  • NOS
    Fans van Real Madrid
  • NOS
    Volksfeest in Madrid blijft uit
  • NOS
    Leeg plein in Madrid na kampioenschap Real
  • NOS
    Leeg plein in Madrid na kampioenschap Real

Zege op Villarreal

Real Madrid versloeg op de voorlaatste speeldag Villarreal (2-1) en bracht zo het gat met FC Barcelona, dat verloor van Osasuna (1-2), op zeven punten. Real moest de afgelopen zeven jaar de titel vijf keer aan Barça laten.

Ook dit seizoen ging de rivaal aanvankelijk aan kop, maar vanaf eind januari was het een regelmatig stuivertje wisselen. De ploeg van trainer Zinedine Zidane won al zijn wedstrijden na de coronapauze, terwijl Barça drie keer gelijkspeelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl