Marcus Rashford viert de 0-1

Spanning neemt toe na zeges Leicester en Man United, zorgen om Van Aanholt

De strijd om de laatste twee Champions League-tickets in de Premier League blijft onverminderd spannend. Zowel Manchester United als Leicester City wist donderdagavond te winnen.

Op bezoek bij Crystal Palace won Manchester United met 2-0. In het duel stonden twee Nederlandse linksbacks opgesteld: Patrick van Aanholt bij Palace en aan de andere kant Timothy Fosu-Mensah, die in mei 2017 zijn laatste wedstrijd voor Manchester United speelde.

Op slag van rust zette Marcus Rashford United op een 1-0 voorsprong. Even later voorkwam doelman David de Gea de gelijkmaker door een vrije trap van Luka Milivojevic uit de kruising te halen. Na rust ging de 1-1 van Jordan Ayew niet door omdat hij buitenspel stond, zo oordeelde de VAR.

In de tweede helft moest de Gea nog in actie komen bij een schot van James McCarthy en raakte Bruno Fernandes namens Manchester United de paal.

Van Aanholt

In de slotfase leidde een combinatie tussen Rashford en Anthony Martial tot de 2-0. Martial botste daarbij hard op Van Aanholt. Het spel lag ruim vijf minuten stil. Bij Van Aanholt was door de botsing de schouder uit de kom geschoten. De blessure zag er in eerste instantie ernstig uit. Hij kreeg op het veld zuurstof toegediend en verliet per brancard met een zuurstofmasker het veld.

Patrick van Aanholt raakt geblesseerd bij de 0-2

Na afloop zei Crystal Palace-coach Roy Hodgson te vrezen dat de linksback moet worden geopereerd. Daardoor mist Van Aanholt volgens hem niet alleen de laatste twee competitieduels, maar ook de start van de nieuwe jaargang.

"Patrick is een betrouwbare kracht voor ons. Hij heeft een goed seizoen gespeeld, waarin hij nauwelijks wedstrijden heeft gemist. Nu kunnen we volgend seizoen zonder hem beginnen."

Zelf liet de tienvoudig international via Twitter weten dat het goed met hem gaat.

Ook Leicester City maakte geen fout. De ploeg leidde bij rust met 1-0 dankzij Ayoze Pérez, die scoorde met een schuiver op aangeven van de 19-jarige debutant Luke Thomas. Eerder had de doelpuntenmaker al een kopbal over zien gaan en werd een inzet van Jamie Vardy gestopt door Sheffield-doelman Dean Henderson.

Na rust raakte Vardy de paal en gaf de topscorer de voorzet waaruit invaller Demarai Gray de 2-0 binnenschoof. Sheffield stichtte weinig gevaar, al veroorzaakte John Egan met een kopbal wel even paniek in de verdediging van Leicester. Doelman Kasper Schmeichel hield het hoofd koel.

Ayoze Pérez (r) maakte de 1-0 tegen Sheffield United

Champions League-tickets

Met nog twee wedstrijden te gaan strijden Chelsea, Manchester United en Leicester City nog om de derde en vierde plek in de Premier League. De eerste vier plekken van de ranglijst geven recht op een Champions League-ticket.

Het zou zomaar kunnen dat de strijd pas in de laatste speelronde wordt beslist. Op 26 juli nemen Leicester City en Manchester United het rechtstreeks tegen elkaar op.

De bovenste vier plaatsen zich voor de Champions League. Kampioen Liverpool en Manchester City zijn al zeker van kwalificatie