Stam pakt met Cincinnati zijn eerste overwinning in het 'MLS is Back'-toernooi

Stams Cincinnati pakt tegen De Boer eerste zege in 'MLS is Back'-toernooi

Jaap Stam heeft met FC Cincinnati zijn eerste punten binnen in de Amerikaanse voetbalcompetitie. Tegen Atlanta United, de ploeg van trainer Frank de Boer, boekte Cincinnati een 1-0 zege. De Boer staat daardoor na twee duels nog op nul punten.

Bij Cincinnati stond verdediger Maikel van der Werff in de basis, maar hij werd na 70 minuten gewisseld. Siem de Jong ontbrak in de selectie vanwege een liesblessure, evenals de al langer geblesseerde Jürgen Locadia.

Twee keer rood

In de doelpuntloze eerste helft kreeg Atlanta na een klein halfuur met een fikse tegenvaller te maken: de Ierse middenvelder Jake Mulraney kreeg zijn tweede gele kaart en kon naar de kleedkamer vertrekken.

Atlanta eindigde de wedstrijd met negen man. In de laatste minuut van de blessuretijd werd ook JJ Williams nog met rood van het veld gestuurd.

Frankie Amaya maakte een klein kwartier voor het einde het enige doelpunt van de wedstrijd: Atlanta-keeper Brad Guzan had geen antwoord op zijn uithaal van afstand.

Amaya maakt het enige doelpunt van de wedstrijd

De nummers één en twee van de groepsfase en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de knock-outfase van het 'MLS is Back'-toernooi, een opzichzelfstaand toernooi. De finale van het toernooi staat op 11 augustus op het programma.

De punten uit de groepsfase van het toernooi tellen ook mee voor de reguliere MLS-competitie, die later dit jaar wordt hervat.