Kudus in actie voor Ghana in het duel met Colombia op het WK onder 17 in 2017 EPA

Ajax heeft met FC Nordsjaelland een akkoord bereikt over de transfer van Mohammed Kudus.

De negentienjarige aanvallend ingestelde speler uit Ghana, die op het middenveld en in de voorhoede kan spelen, is donderdag gekeurd en gepresenteerd.

Kudus, die in Amsterdam een vijfjarig contract tekent, werd in januari 2018 weggeplukt bij een voetbalschool in Ghana. Hij speelde eerst in de opleiding van Nordsjaelland, waarna hij in de zomer overstapte naar het eerste elftal.

John Steen Olsen

Kudus debuteerde op 5 augustus 2018. In totaal speelde hij 57 wedstrijden voor de nummer zes van het afgelopen seizoen. Hij maakte in twee seizoenen 14 doelpunten. Kudus stond al enige tijd op de radar van Ajax-scout John Steen Olsen.

Met het bedrag van 9 miljoen euro komt Kudus in de topvijf van duurste uitgaande transfers ooit in Denemarken. Denis Vavro, die vorig seizoen van FC Kopenhagen naar SS Lazio vertrok, is recordhouder. Voor hem werd bijna elf miljoen euro betaald.

Kudus, die al twee wedstrijden van Nordsjaelland miste om zich bezig te kunnen houden met zijn transfer, is na Antony (15,75 miljoen euro) en Maarten Stekelenburg (transfervrij) de derde speler die deze zomer naar Amsterdam vertrekt.

STER reclame