Edgar Barreto namens NEC in 2006
NOS Voetbal

Barreto na dertien jaar terug bij oude liefde NEC

NEC verwelkomt oude bekende Edgar Barreto terug. De Paraguayaanse middenvelder tekent dertien jaar na zijn vertrek uit Nijmegen een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Hij krijgt daarna ook de kans op een functie in de jeugdopleiding van NEC.

Toen NEC Edgar Barreto woensdagochtend via Twitter feliciteerde met zijn 36ste verjaardag gingen de harten van de Nijmeegse fans al harder kloppen. "Oude liefde roest niet...", was het bijpassende zinnetje.

En jawel, woensdagmiddag maakte NEC de komst van de oude clubheld bekend. Barreto was in januari 2004 al een verrassende aankoop van NEC. De toenmalige aanvoerder van de Paraguayaanse olympische ploeg kwam toen over van Cerro Porteño uit Asunción.

Barreto maakte in drieënhalf jaar NEC met zijn spelinzicht en traptechniek veel indruk. Hij stapte in 2007 over naar het Italiaanse Reggina en vervolgde zijn loopbaan in Italië bij Atalanta, Palermo en Sampdoria.

Edgar Barreto in dienst van Sampdoria

In totaal speelde Barreto ruim 250 wedstrijden in de Serie A. Eind mei van dit jaar maakte hij zijn vertrek bij Sampdoria bekend en bleek de weg terug naar NEC open. Hij had ook na zijn vertrek nog een appartement in Nijmegen aangehouden en kwam er nog regelmatig terug.

"Dit voelt als thuiskomen", zegt Barreto op de website van NEC. "De komende jaren wil ik de club helpen die mij altijd zoveel heeft gegeven. De berichten van NEC en de supporters hebben me de afgelopen weken goed gedaan en dat heeft er mede toe geleid dat ik deze keuze heb gemaakt; ik wilde terugkeren naar NEC."

Een van de specialiteiten van Edgar Barreto is de vrije trap. Kijk hieronder hoe hij zo scoorde op 3 april 2005 tegen FC Groningen.

2005: Barreto scoort met prachtige vrije trap

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl