Marten de Roon en Duvan Zapata vieren een van de vele goals Pro Shots

Sinds de hervatting van het Italiaanse voetbal staat er geen maat op Atalanta Bergamo. De club uit de door het coronavirus zwaar getroffen stad denderde met 6-2 over streekgenoot Brescia heen en staat daardoor tweede in de Serie A.

Het is voor Atalanta alweer de zevende zege binnen een maand. Alleen Juventus (2-2) wist de ploeg uit Bergamo punten te ontfutselen, al had de koploper uit Turijn daar twee strafschoppen en heel wat mazzel voor nodig.

Ook tegen rivaal Brescia was het spel van Atalanta weer prima verzorgd. Marten de Roon droeg de aanvoerdersband, omdat vaste aanvoerder Alejandro Gómez rust kreeg. Gómez zat naast Hans Hateboer op de bank.

Bij rust was het al 4-1, mede dankzij De Roon. De basisklant van Oranje schoot de bal met veel gevoel met de buitenkant van zijn rechtervoet in de verre hoek en bracht daarmee de stand op 2-1.

Marten de Roon na zijn doelpunt tegen Brescia Pro Shots

Mario Pasalic, die in de derde minuut de score had geopend namens Atalanta, maakte met twee treffers na rust zijn hattrick vol en zorgde binnen het uur voor een 6-1 stand. Zeven minuten voor tijd deed Brescia nog wat terug.

Atalanta heeft nu een duel meer gespeeld dan de concurrenten. Koploper Juventus gaat woensdagavond op bezoek bij Sassuolo, terwijl Lazio op hetzelfde moment in actie komt bij Udinese. Internazionale wacht donderdagavond een uitwedstrijd tegen SPAL.

De stand bovenin van de Serie A NOS

STER reclame