Winnaar Lewis Hamilton, met nummer drie Max Verstappen en nummer twee Valtteri Bottas
NOS Sport

Hamilton onbedreigd naar winst in Oostenrijk, Verstappen finisht als derde

Lewis Hamilton heeft in Oostenrijk de Grand Prix van Steiermark gewonnen. De wereldkampioen was op de Red Bull Ring van start tot finish heer en meester in een overwegend saaie race.

Max Verstappen revancheerde zich enigszins, na zijn uitval van vorige week op hetzelfde circuit, met de derde plaats. De tweede plaats was voor Valtteri Bottas.

Rampzalige start Ferrari

De race begon rampzalig voor het toch al zo geplaagde Ferrari, nadat Charles Leclerc en Sebastian Vettel elkaar in de derde bocht hadden geraakt. Het was voor Vettel meteen einde verhaal, terwijl Leclerc later ook merkte dat de schade aan zijn Ferrari te groot was.

De Monegask trok even later het boetekleed aan: "Ik moet mijn excuses aanbieden. Ik heb mezelf en het team in de steek gelaten."

Er gebeurde daarna op het droge circuit van Spielberg, waar het zaterdag tijdens de kwalificatie nog noodweer was, lange tijd vrij weinig.

Verstappen, die vanaf de tweede plaats was gestart, maakte in ronde 25 als eerste van de favorieten een pitstop. De van poleposition vertrokken Hamilton volgde twee ronden later dat voorbeeld, waarmee het verschil tussen de twee intact bleef.

Ook voor de tweede grand prix maken de coureurs een statement tegen racisme, Verstappen tweede van rechts

Het gat tussen Hamilton en Verstappen schommelde vrijwel de gehele race tussen de vier en zeven seconden in het voordeel van de Brit. Het maakte eens te meer duidelijk hoe goed Mercedes de zaken op orde heeft.

Bottas pakt Verstappen in slotfase

Verstappen moest in de slotfase zijn aandacht vooral vestigen op Bottas. De Fin, die vorige week de winst greep, kwam steeds dichterbij en profiteerde uiteindelijk op drie ronden voor het einde van de race van de betere banden waarop hij reed.

Ter illustratie: Bottas had op het moment van inhalen 32 ronden gereden met zijn banden, Verstappen had met hetzelfde type band al 42 ronden erop zitten.

WK-stand na twee races

Coureur Punten
1. Valtteri Bottas 43
2. Lewis Hamilton 37
3. Lando Norris 26
4. Charles Leclerc 18
5. Sergio Pérez 16
6. MAX VERSTAPPEN 15

Het Formule 1-circus verhuist nu naar Hongarije, waar volgende week op de Hungaroring de derde Formule 1-race wordt verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl