Het strand van Praia da Luz AFP

De Portugese politie heeft de afgelopen weken meerdere putten doorzocht, speurend naar het lichaam van Madeleine McCann. Dat meldt de Portugese publieke omroep RTP op basis van bronnen.

Agenten keken onder meer in putten bij de plaats Vila do Bispo. Dat is een gemeente gelegen op zo'n 15 kilometer van Praia da Luz, de plaats in de Algarve waar de toen 3-jarige McCann in 2007 verdween.

Een maand geleden werd de 43-jarige Duitser Christian Brückner aangemerkt als verdachte in de zaak-McCann. Het Duitse OM verdenkt Brückner, een veroordeelde zedendelinquent die momenteel in de gevangenis zit, van moord.

Volgens de Portugese omroep RTP hebben de autoriteiten in Portugal inmiddels "fundamenteel bewijs" dat Brückner verbindt aan de verdwijning van het meisje. De politie wil niet reageren op die berichten.

Tussen 1995 en 2007 reisde de man rond in de Algarve met zijn camper. Ook had hij daar diverse tijdelijke banen in de horeca. Verder zou hij de kost hebben verdiend met inbraken in hotels en met drugshandel.

STER reclame