De teamgenoten van Lara van Ruijven hebben met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de 27-jarige shorttrackster. Van Ruijven overleed vrijdagavond in een ziekenhuis in Perpignan aan de complicaties van een auto-immuunziekte.

"Rust zacht, lieve Lara. De doorzetter, met je onvergetelijke lach en je lieve zorgzame karakter. Ik ga je ontzettend missen... voor altijd in mijn hart", schrijft voormalig ploeggenote Jorien ter Mors, die samen met Van Ruijven, Schulting en Yara van Kerkhof bij de Spelen van Pyeongchang olympisch brons veroverde op de relay.

Schulting deelt een herinnering. "Jij zei ooit tegen mij, in de heatbox, voor de start van mijn EK relay finale debuut, dat het wel goed zou komen. Dit zei ik 2 weken geleden ook tegen jou. Maar het is niet goed gekomen. Ik ga je zo verschrikkelijk missen lieve Laar. Ik hou van je."

"Rust zacht, lieve stoere mooie Lara. Ik, wij, iedereen kan niet zonder jou en toch moeten wij je laten gaan. Jouw panterhart zal voor altijd in ons hart zijn. Kampioen ben je voor altijd", reageerde shorttracker Daan Breeuwsma.

"Lieve Lara, ik zal je ongelofelijk missen. Tien jaar lang reisden we samen de hele wereld over, deelden we successen, maar ook teleurstellingen. Altijd was jij de vrolijke en positieve persoon in ons team. Ik zal jou nooit vergeten. Rust zacht Lara, jij bent voor altijd in ons hart", reageert Sjinkie Knegt.

Sportkoepel NOC*NSF heeft met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van Van Ruijven. "Het is vrijwel niet te bevatten wat Lara van Ruijven en haar naasten is overkomen", zegt technisch directeur Maurits Hendriks.

"Ik heb haar leren kennen als een succesvolle en volop in het leven staande jonge topsporter en een graag geziene collega binnen de grote groep sporters en begeleiders van TeamNL."

"Het verdriet en de verslagenheid bij haar naasten en iedereen die haar kende is groot", vervolgt Hendriks. "Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit onbegrijpelijke verlies. Laten we elkaar en Lara's omgeving stevig vasthouden en steunen in deze moeilijke tijd."

Twee Winterspelen

Van Ruijven heeft met grote inzet aan zowel de Winterspelen van Sotsji 2014 als aan die van Pyeongchang 2018 deelgenomen, zegt Hendriks. "In 2018 won Lara tijdens die Winterspelen samen met Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors en Suzanne Schulting brons op het onderdeel relay. Het kwartet reed destijds een wereldrecord in de B-finale. Daarnaast won zij op de relay zes medailles op Europese- en wereldkampioenschappen."

Ook de internationale schaatsunie ISU reageerde via Twitter op het overlijden van Van Ruijven.

STER reclame