Frenkie de Jong en Antoine Griezma
NOS VoetbalAangepast

Topaffiches voor De Jong en De Ligt in eventuele kwartfinales Champions League

Op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA heeft de loting plaatsgevonden voor de kwartfinales en halve finales van de Champions League, die komende maand zal worden uitgespeeld.

Twee affiches springen eruit. De winnaar van Manchester City-Real Madrid speelt bij de laatste acht tegen het Juventus van Matthijs de Ligt of het Olympique Lyon van Memphis Depay.

En als Frenkie de Jong met Barcelona voorbij Napoli komt, dan wacht in de kwartfinales een confrontatie met Bayern München of Chelsea.

De andere kwartfinales zijn RB Leipzig-Atlético Madrid en Atalanta Bergamo-PSG. De winnaars van die twee duels treffen elkaar in de halve finales. In de andere halve finale kunnen De Jong en De Ligt tegen elkaar uitkomen. Bij Atalanta spelen Marten de Roon en Hans Hateboer.

De laatste vier returns van de achtste finales - City-Real (2-1), Bayern-Chelsea (3-0), Juventus-Lyon (0-1) en Barcelona-Napoli (1-1) - worden in principe op 7 en 8 augustus in het stadion van de thuisspelende club afgewerkt.

Ontknoping in Lissabon

Vanaf de kwartfinales is de Portugese hoofdstad Lissabon met de stadions van Benfica (Estádio da Luz) en Sporting Portugal (Estádio José Alvalade) het decor voor alle resterende duels. Alle rondes gaan daar over één wedstrijd.

De kwartfinales worden van 12 tot en met 15 augustus gespeeld, de halve finales op 18 en 19 augustus en de finale is op 23 augustus in het stadion van Benfica.

De Champions League-beker in het Estadio da Luz in Lissabon

Voor Ajax is het van belang welke club de Champions League wint. Als de winnaar namelijk in eigen land op een Champions League-plaats eindigt, hoeven de Amsterdammers komend seizoen geen voorronden te spelen.

Loting Europa League

In de Europa League weet trainer Peter Bosz hoe de route van Bayer Leverkusen richting de finale eruitziet. Zijn ploeg neemt het in de kwartfinales op tegen Internazionale of Getafe, mits de ploeg van Bosz geen fout maakt tijdens de return tegen Rangers FC.

Leverkusen won het eerste duel in Schotland al met 3-1. De return is op 5 of 6 augustus in de lege BayArena in Leverkusen. Vanaf de kwartfinales wordt de Europa League uitgespeeld in vier Duitse steden: Düsseldorf, Gelsenkirchen, Duisburg en Keulen.

Alle rondes gaan dan over één duel in plaats van een uit- en thuiswedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl