NOS Sport

De eerste race voor Schippers na de coronastop is geen eerlijke strijd

Verschillende weersomstandigheden maken een eerlijke estafette onmogelijk

Door de verschillende omstandigheden op de baan was er donderdagavond van een eerlijke wedstrijd geen sprake, maar Dafne Schippers heeft haar eerste wedstrijd in de buitenlucht kunnen afwerken op de zogeheten Inspiration Games.

Atleten nemen het daarbij in drietallen tegen elkaar op. Dat gebeurt in zeven stadions over de wereld, waarvan Papendal er een was. De beelden vanaf de verschillende complexen worden daarna door tijdregistratiespecialisten gesynchroniseerd.

"Je moet het nu helemaal zelf doen", zei atlete Marije van Hunenstijn over de wedstrijd zonder directe tegenstanders. "Je kunt je niet aan anderen optrekken."

Liesblessure

Schippers was blij voor het eerst sinds de coronastop weer in actie te komen. Eindelijk weer fit, nadat een zware liesblessure haar sinds eind vorig jaar parten had gespeeld. "Ik denk dat het ideaal is om af en toe te oefenen."

De estafetteploeg van Nederland, waar Nadine Visser het drietal completeerde, moest het afleggen tegen de VS en Zwitserland. Niet in de laatste plaats omdat de lopers het daar stukken beter troffen met het weer.

AFP
Churandy Martina tijdens de Inspiration Games

Churandy Martina liep op Papendal een sprint op de 200 meter tegen de Amerikaanse wereldkampioen Noah Lyles en de Fransman Christophe Lemaitre. Lyles leek daarbij een razendsnelle tijd van 18,90 op de klok te zetten, onder het wereldrecord van Usain Bolt, maar na afloop bleek dat hij niet vanaf de juiste plek was gestart.

Lemaitre won in 20,65 voor Martina die 20,81 liep.

Lyles zei na afloop dat het "wel lekker ging" maar dat hij wel last had van de tegenwind, al bleek dat aanvankelijk niet uit de tijd. Totdat uitwees dat hij 'slechts' 185 meter had gelopen. "Je kunt niet zo met mijn emoties spelen... Mij in de verkeerde baan laten starten", reageerde Lyles via Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl