Zlatan Ibrahimovic klimt op de rug van Leonardo Bonucci

Zlatan inspireert Milan tot spektakel tegen Juve: 'Ben spits, coach en preses'

De strijd tussen de twee grote vedetten van de Serie A is gewonnen door Zlatan Ibrahimovic. De Zweed luidde hoogstpersoonlijk een comeback van AC Milan in tegen het Juventus van Cristiano Ronaldo, die aanvankelijk de gevierde man leek. Milan won met 4-2.

Juventus kon zorgeloos aan de topper beginnen, in de wetenschap dat achtervolger Lazio eerder op de avond na een voorsprong drie punten had laten liggen bij degradatiekandidaat Lecce (2-1).

In Milaan waren de ogen vooral gericht op de twee aanvalsleiders, de 38-jarige Ibrahimovic en de drie jaar jongere Ronaldo. Eerstgenoemde leek de gelijkopgaande partij vlak voor rust open te breken, maar scoorde vanuit buitenspelpositie.

De bovenste vier plaatsen zich voor de Champions League

Vlak na rust leek Juventus, dat aantrad zonder de geschorste Paulo Dybala en Matthijs de Ligt, zijn voorsprong in de competitie uit te bouwen naar tien punten. Adrien Rabiot en Ronaldo knalden raak, waarna er geen vuiltje aan de lucht leek voor de regerend kampioen.

Nadat AC Milan op advies van de VAR een strafschop toegekend had gekregen, wist de ploeg binnen vijf minuten Juventus alsnog op de knieën te krijgen. Ibrahimovic benutte de penalty, waarna ook Franck Kessie (met wat geluk) en Rafael Leao (schot onder de keeper door) scoorden. Ante Rebic besliste het duel tien minuten voor tijd met een schot uit de draai.

Na afloop van de spectaculaire comeback liet Zlatan zich niet onbetuigd. "Eigenlijk ben ik spits, coach en voorzitter ineen", zei hij voor de camera van een Engelse streamingsdienst. Daarmee doelde hij op zijn rol zowel binnen als buiten de lijnen. "Jammer genoeg word ik alleen voor het eerste betaald."

Ibrahimovic heeft nog geen nieuw contract getekend in Milaan. "Ik ga me nog een maand vermaken en dan zie ik wel."

Voorsprong Juve

De voorsprong van Juventus op Lazio blijft zeven punten, met nog zeven duels te gaan. Ze treffen elkaar in de loop van de maand nog in Turijn.