Linssen: 'Enthousiasme van Advocaat was aanstekelijk'

Feyenoord heeft Bryan Linssen alsnog aangetrokken. In mei ketste de komst van de transfervrije Linssen naar De Kuip nog af, maar de Limburger heeft nu toch een akkoord weten te sluiten met de Rotterdamse club. Hij heeft voor drie seizoenen getekend.

"Ik ben blij dat we toch dichter bij elkaar zijn gekomen en dat ik hier bij Feyenoord getekend heb", zegt Linssen. De waardering van de club was voor hem een belangrijke pijler. Linssen: "Die voelde ik nu wel, ik ben natuurlijk niet voor niets terugkomen."

Daar speelde trainer Dick Advocaat volgens de 29-jarige aanvaller een belangrijke rol in. "Hij heeft mij meegenomen in zijn enthousiasme, dat werkte aanstekelijk."

'Zorgen dat ik hier belangrijk word'

"Het is geen geheim dat we al langer gecharmeerd zijn van Bryan", licht technisch directeur Frank Arnesen toe in een persbericht op de site. "Zowel voor hem als voor ons is dit een stap vooruit."

Zelf ziet de aanvaller de stap naar Feyenoord als een belangrijke stap omhoog. "Ik had altijd vertrouwen om toch nog naar een topclub te gaan en ga ervoor zorgen dat ik hier belangrijk word", aldus Linssen. De voormalig aanvoerder van Vitesse hoopt ook bij de Rotterdammers een dragende speler te worden.

Eerder werden de onderhandelingen nog gestaakt omdat beide partijen niet nader tot elkaar konden komen. "Ik schrok heel erg van hun eerste voorstel en hield er geen fijn gevoel aan over. Het was duidelijk dat ik geen eerste keuze was voor Feyenoord", zei Linssen in mei.

'Niet denken aan miljoenen'

De aanvaller liet er destijds geen gras over groeien: "Ik heb geen zin in spelletjes. Ik heb gezegd waarvoor ik naar Feyenoord zou willen komen en je hoeft niet te denken aan miljoenen. Voor mij moet het hele plaatje kloppen. Zolang dat niet het geval is, dan niet."

Nu zijn Linssen en de Rotterdammers het toch nog eens geworden, zodat hij volgend seizoen toch kan spelen voor, zoals hij het in mei verwoordde, zijn droomclub Feyenoord.

Bekijk hieronder de reactie van Linssen in mei op de eerste onderhandelingen met Feyenoord.

Linssen schakelt door na afketsen transfer: 'Helaas, Feyenoord is droomclub'

Linssen maakte in 2008 zijn debuut in het betaald voetbal in het shirt van Fortuna Sittard. De geboren Limburger kwam uiteindelijk via MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Groningen bij Vitesse terecht. Daar voetbalde hij de voorbije drie seizoenen en groeide hij zelfs uit tot aanvoerder.

In 113 wedstrijden voor de Arnhemmers was de aanvaller goed voor 47 doelpunten, waarvan hij er 14 in het door het coronavirus onafgemaakte seizoen maakte.

Linssen is sinds 2011 eredivisiespeler en maakte 88 doelpunten. Alleen Luuk de Jong vond in die periode, achtereenvolgens namens FC Twente en PSV, vaker het net in de eredivisie (133 goals).

STER reclame