Sergio Ramos ANP

Real Madrid heeft zijn koppositie in de Primera División verstevigd. Aanvoerder Sergio Ramos brak ruim een kwartier voor tijd de ban voor De Koninklijke op bezoek bij Athletic Club (0-1).

Ramos verkeert in blakende vorm sinds de coronastop en maakte vanuit een penalty alweer zijn vijfde treffer binnen een maand en zijn tiende van het seizoen voor Real Madrid.

Eerder deze week wees Ramos zijn ploeg ook al de weg met een rake elfmetertrap in de derby tegen Getafe.

Real had zondagmiddag wel de overhand in Baskenland, maar wist ondanks een paar goede kansen aanvankelijk geen afstand te nemen van Athletic. Op slag van rust kopte clubtopscorer Karim Benzema maar net voorlangs. Na een overtreding op Marcelo bezorgde Ramos vanaf de strafschopstip zijn elftal de zevende zege op rij.

De stand in Spanje NOS

Barcelona kan later op de dag (22.00 uur) het verschil met Real Madrid terugbrengen tot vier punten, maar daarvoor moet wel worden gewonnen bij nummer vijf Villarreal.

Real komt vrijdag weer in actie tegen Alavés. Ramos ontving in de extra tijd van het duel met Athletic zijn tiende gele kaart van het seizoen, waardoor hij dat thuisduel vanwege een schorsing moet missen.

Statistieken Athletic Club-Real Madrid

STER reclame