NOS Sport

Bol loopt sneller dan 22 jaar oud Nederlands record op 400 meter horden

Bol loopt sneller dan 22 jaar oud Nederlands record op 400 meter horden

Femke Bol is sterk uit de coronapauze gekomen. Tijdens wedstrijden op Papendal, de eerste in Nederland sinds de coronacrisis, liep ze sneller dan het Nederlands record op de 400 meter horden, dat al 22 jaar in de boeken staat.

De tijd van Bol geldt echter niet als een Nederlands record, omdat er daarvoor minimaal drie atleten aan een race mee moeten doen.

Het Nederlands record staat sinds 1998 op naam van Ester Goossens, die destijds een tijd van 54,62 neerzette. De 20-jarige Bol kwam zaterdag na 54,47 seconden over de finish, bijna een seconde sneller dan haar persoonlijk record.

Ester Goossens in actie op de NK indoor in Den Haag in 1999

Bol liep in een race met één andere atlete. De Zwitserse Léa Sprunger, in 2018 Europees kampioene op de 400 meter horden, stapte echter uit wegens vermoeidheid, waardoor de Nederlandse de enige was die finishte.

De tijd van Bol telt ook nog niet mee voor olympische kwalificatie. Pas in december kunnen atleten zich kwalificeren voor de Spelen van Tokio, die verplaatst zijn naar de zomer van 2021.

Ook Nadine Visser liep op Papendal haar eerste hordenrace sinds de coronacrisis. De Europees indoorkampioene op de 60 meter horden kwam met 12,90 niet in de buurt van haar eigen Nederlands record (12,62), maar was wel tevreden over haar race. Bekijk de video hieronder:

Visser loopt eerste hordenrace sinds coronacrisis: 'Het ging goed'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl