Peter Hyballa ANP

Peter Hyballa is na vijf maanden alweer weg als trainer van NAC Breda. De Duitse coach is vrijdagmiddag ontslagen. Ook technisch manager Tom Van den Abbeele vertrekt uit Breda.

Volgens NAC is de reden voor het beëindigen van de samenwerking met Hyballa "een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen".

De 44-jarige Hyballa tekende begin februari een contract voor anderhalf jaar bij de club uit de eerste divisie. Uiteindelijk bleef hij slechts zeven wedstrijden.

In vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie bleef hij ongeslagen, in het bekertoernooi won NAC in de kwartfinales met 3-1 van AZ, waarna in de halve finales met 7-1 van Feyenoord werd verloren.

Spraakmakend interview

NAC doet verder geen mededelingen over het plotse vertrek van Hyballa, maar uit een interview in BN DeStem, ruim twee weken geleden, bleek dat de Duitser niet goed overweg kon met technisch manager Van den Abbeele.

"De technisch manager en ik hebben een andere kijk op voetbal, onze visies komen niet overeen. NAC is geen sociëteit of opvanghuis, NAC moet presteren", zei Hyballa, die onder meer klaagde over het type spelers dat door Van den Abbeele bij NAC werd aangedragen.

Enkele uren na het ontslag van Hyballa maakte NAC bekend dat "in goed overleg" ook Van den Abbeele opstapt.

Bij zijn aanstelling in februari sprak Hyballa de hoop uit met NAC Breda te promoveren. Een maand later werd de eerste divisie stilgelegd.

Februari 2020: Hyballa wil promoveren met NAC Breda

STER reclame