Feyenoord zit niet stil deze dagen. De Rotterdammers presenteerden een nieuw uitshirt en met Christian Conteh een nieuwe aanvaller, maar ze hielden ook de ervaren Leroy Fer en Orkun Kökcü - het grootste talent van de club - binnenboord.

Tom Bode/ Feyenoord Media

Vooral het nieuwe, langdurige contract met middenvelder Kökcü tot en met 2025 is een teken dat er bij Feyenoord onder trainer Dick Advocaat en technisch directeur Frank Arnesen flink aan de toekomst wordt gebouwd.

Vorige maand werd Mark Diemers overgenomen van Fortuna Sittard. Een gerichte aankoop, liet Arnesen weten. "Een goede versterking voor ons middenveld. Hij is een harde werker met een goede pass, prima schot en ervaring. Hij is klaar voor de volgende stap: schitteren bij Feyenoord."

Meedoen om de titel

Als aanvoerder Steven Berghuis in Rotterdam blijft en als er een extra centrale verdediger wordt gevonden, dan heeft Feyenoord alles wat het wil en kan het een serieuze titelkandidaat worden. Dit jaar won de ploeg al elf van zijn laatste veertien eredivisieduels én werd de bekerfinale gehaald.

"Die reeks willen we voortzetten", zegt de 19-jarige Kökcü. "Fijn dat we het team zo goed als bij elkaar houden, we kunnen ver komen. Ik denk dat we mee gaan doen om de titel."

Kökcü blijft bij Feyenoord: 'Wil meedoen om de titel en meer goals maken'

Kökcü is onder Advocaat basisspeler geworden bij Feyenoord en dat leverde belangstelling op van diverse buitenlandse clubs. Zelfs clubs als Arsenal, Sevilla en FC Barcelona werden genoemd.

Voor komend seizoen heeft Kökcü naast de landstitel nog twee doelen. "Ik wil het eerste elftal van Turkije halen en meer goals maken. Die moeten wel vallen. Ik heb genoeg kansen gehad, volgend seizoen gaan ze erin."

STER reclame