Bij de wedstrijd tussen Brøndby en FC Kopenhagen ging het twee weken geleden nog wel goed

Deense bekerfinale stilgelegd omdat supporters geen meter afstand houden

Een opmerkelijk moment tijdens de Deense bekerfinale tussen Aalborg BK (AaB) en SønderjyskE. De wedstrijd werd in de eerste helft door de arbitrage stilgelegd, omdat niet alle bezoekers zich aan het geldende coronaprotocol hielden.

Vooral de door de Deense regering voorgeschreven één meter afstand werd in het stadion te weinig in acht genomen. Ook na diverse waarschuwingen door de omroeper bleven de fans van (vooral) AaB te dicht op elkaar staan en zitten.

De scheidsrechter besloot de finale daarop te onderbreken en beide ploegen richting catacomben te sturen. Het oponthoud duurde bijna een kwartier.

Spelers, stafleden en stewards probeerden in de tussentijd het publiek te overtuigen om meer afstand te houden. De politie zette een aantal hardleerse toeschouwers het stadion uit en verrichtte tevens een aantal arrestaties.

Het was de eerste keer sinds de coronapauze dat een Deense voetbalwedstrijd door supporters van beide clubs bijgewoond mocht worden. In het stadion waren ongeveer 1.500 fans aanwezig.

SønderjyskE won de bekerfinale met 2-0. Bij AaB werd aanvaller Tom van Weert in de tweede helft gewisseld.

Aanwezigheid Bulgaarse minister helpt niet

Ook bij de Bulgaarse bekerfinale werden de coronaregels woensdagavond overtreden. Een groot deel van de 12.000 bezoekers hield geen afstand van elkaar en zong massaal, zonder het dragen van mondkapjes.

De Bulgaarse regeringsleider Bojko Borissov had de minister van Volksgezondheid Kiril Ananiev juist naar de wedstrijd gestuurd om de zaak goed in de gaten te houden. Dat hielp weinig.

Borissov werd met spreekkoren nadrukkelijk beledigd. De scheidsrechter onderbrak het duel in de tweede helft enkele minuten, nadat de aanhang rookbommen op het veld had gegooid.

De beker ging uiteindelijk naar Lokomotiv Plovdiv, dat de strafschoppen beter nam dan CSKA Sofia.