Als dit weekend in Oostenrijk het uitgestelde Formule 1-seizoen begint, rijden wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas niet in een zilverkleurige, maar in een zwarte auto.

De renstal van de coureurs besloot de kleurstelling van de bolides voor dit seizoen aan te passen als protest tegen racisme en discriminatie. Op de auto komt de tekst End Racism te staan.

De coureurs zullen verder zwarte racekleding dragen en ze passen het design van hun helm aan. "Dit is een belofte om de diversiteit binnen ons team en onze sport te verbeteren en een signaal dat we ons inzetten om racisme en discriminatie in welke vorm dan ook te bestrijden", aldus Mercedes.

Hamilton en Bottas gaan vrijdag voor het eerst de baan op met deze nieuwe kleurstelling. Dan zijn de eerste trainingen voor de Grote Prijs van Oostenrijk.

Voorvechter

Hamilton mengde zich de afgelopen weken nadrukkelijk in het debat over racisme, discriminatie en diversiteit. De zesvoudig wereldkampioen riep zijn collega's op zich ook uit te spreken. "Ik spreek vanuit mijn hart als ik pleit voor verandering", aldus de 35-jarige Brit.

STER reclame