Jesús Navas (Sevilla) op de grond
NOS Voetbal

Sevilla verliest weer kostbare punten in strijd om ticket Champions League

In de Primera Division heeft nummer vier Sevilla voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. Op eigen veld werd het 1-1 tegen Real Valladolid. Door het gelijkspel kan Getafe, de concurrent om het vierde ticket voor de Champions League, dit weekend naderen tot één punt.

Ondanks een overwicht van Sevilla, kwam Valladolid voor de rust op voorsprong door een bekeken kopbal van Kiko na een met veel gevoel genomen vrije trap van Míchel.

Luuk de Jong

Eerder kreeg Sevilla kansen via Lucas Ocampos, die de lat raakte, en Luuk de Jong, wiens kopbal werd gepakt door Jordi Masip. Zonder de gewisselde De Jong leek de thuisclub na rust snel op 1-1 te komen, maar de goal van Munir El Haddadi werd afgekeurd wegens buitenspel.

Frustratie bij Suso van Sevilla

Sevilla versaagde niet en in de slotfase maakte Ocampos vanaf de stip (na hands van Javi Sánchez) gelijk. Oud-Ajacied Nemaja Gudelj (Sevilla) bleef de hele wedstrijd op de bank.

Nog geen Frenkie de Jong

De rentree van Frenkie de Jong bij FC Barcelona laat nog even op zich wachten. De 23-jarige middenvelder ontbreekt zaterdag ook in de uitwedstrijd van de Spaanse titelhouder tegen laagvlieger Celta de Vigo.

Hij is nog niet hersteld van een spierblessure in zijn onderbeen, die hij kort na de hervatting van de competitie in La Liga opliep. De oud-Ajacied kwam daardoor in de laatste drie duels van Barça al niet in actie.

Coach Quique Setién van Barcelona kan tegen Celta evenmin beschikken over Sergi Roberto en Ousmane Dembélé, die eveneens geblesseerd zijn. Sergio Busquets is geschorst.

Barcelona heeft evenveel punten als koploper Real Madrid, maar moet door een slechter onderling resultaat vooralsnog genoegen nemen met de tweede plek. De lijstaanvoerder speelt zondag uit tegen Espanyol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl