Matthijs de Ligt blij met zijn treffer

De Ligt scoort bij zege Juventus, 'God' Ibrahimovic terug bij Milan

In de Serie A heeft koploper Juventus vrijdagavond met 4-0 gewonnen van nummer achttien Lecce. Dat kwam na een halfuur met tien man te staan en zwichtte pas na rust.

Lecce (thuis 1-1 tegen Juventus) kreeg aanvankelijk de beste kansen en ook na de rode kaart voor Fabio Lucioni, na een wat ongelukkige overtreding, gaf Lecce prima partij.

Cristiano Ronaldo en Federico Bernardeschi hadden wel van dichtbij moeten scoren. Acht minuten na rust was het alsnog raak: Lecce verdedigde slordig uit en Paulo Dybala krulde de bal in de kruising.

• AFP
    Cristiano Ronaldo juicht na zijn treffer
    Paulo Dybala (r) viert zijn treffer

Daarna kwam Lecce er niet meer aan te pas. Ronaldo scoorde uit een zelf versierde penalty, Matthijs de Ligt en Gonzalo Higuaín schoten eerst rakeling naast en pikten daarna toch een goaltje mee.

Voor De Ligt, die mocht juichen na een kopbal van dichtbij, is het zijn derde treffer in de Serie A. Juventus heeft nu zeven punten voorsprong op Lazio Roma dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Ibrahimovic terug: 'God en zijn studenten'

De Zweedse vedette Zlatan Ibrahimovic heeft bij AC Milan de groepstraining hervat. De 38-jarige aanvaller raakte op 25 mei geblesseerd tijdens een oefensessie.

Aanvankelijk werd gevreesd voor zwaar letsel aan een achillespees, maar de schade bleek mee te vallen. Daardoor kan hij in het restant van de competitie in de Serie A waarschijnlijk toch nog van waarde zijn voor zijn Italiaanse club.

Ibrahimovic kan wellicht zondag al tegen AS Roma zijn rentree vieren. Zelf heeft hij er in elk geval weer veel zin in.

Op kenmerkende wijze plaatste de zelfbewuste Zlatan vrijdag op zijn sociale kanalen een foto waarop te zien is hoe hij een bal aan de voet heeft en enkele medespelers toekijken. "God en zijn studenten", meldde hij.