Mo Salah viert zijn treffer
NOS Voetbal

Liverpool kan na winst donderdagavond eerste landstitel sinds 1990 veroveren

Liverpool is mogelijk nog een etmaal verwijderd van de eerste landstitel sinds 1990. Tegen Crystal Palace domineerde Liverpool woensdagavond als een aanstaande kampioen en won met 4-0.

Als Manchester City donderdag niet weet te winnen bij Chelsea is de titel een feit.

Veel spelers van Crystal Palace hielden al maanden rekening met een rol als figurant in de kampioenswedstrijd van Liverpool. Door de bleke 0-0 van Liverpool in de derby tegen Everton was daarvan echter geen sprake.

Toch figureerden de Londenaren in een demonstratie van de aanstaande kampioen. Trent Alexander-Arnold opende de score met een schitterende vrije trap en Mohamed Salah verdubbelde nog voor rust de score.

De mooiste treffer was wellicht de poeier van Fabinho, waarmee hij voor 3-0 zorgde. Sadio Mané zorgde met een snelle uitbraak ook nog voor 4-0.

Alleen bij een zege van Manchester City op Chelsea wordt het feestje van Liverpool uitgesteld. Als dat gebeurt, dan kan Liverpool op donderdag 2 juli de titel grijpen in het hol van de leeuw. De tegenstander dan: Manchester City.

Martial grote man bij Man United

Eerder op de avond won Manchester United overtuigend met 3-0 van Sheffield United. Anthony Martial was met drie goals de grote man.

Anthony Martial (rechts), Mason Greenwood (midden) en Bruno Fernandes vieren een treffer tegen Sheffield United

Voor rust had het oppermachtige Manchester United de buit al binnen dankzij Martial. Na zeven minuten tikte de Fransman een snoeiharde voorzet van Marcus Rashford in de korte hoek achter doelman Simon Moore. Kort voor rust was Martial weer trefzeker, dit keer op aangeven van Aaron Wan-Bissaka.

Het vermoeid ogende Sheffield United, waar oud-Ajacied Richairo Zivkovic inviel, kon ook na rust geen vuist maken. Op halve kracht hield United de touwtjes in handen en na een fraaie combinatie met Bruno Fernandes en Rashford kon Martial zijn derde maken.

Voetsporen Van Persie

Martial is de eerste speler in zeven jaar, die een hattrick weet te maken voor United. De laatste speler die daar in slaagde was Robin van Persie in het duel met Aston Villa op 22 april 2013.

Eerder dat seizoen had Van Persie, die het seizoen met 26 goals zou eindigen als topscorer in de Premier League, ook al drie keer gescoord tegen Southampton.

Manchester United blijft zo in de race voor de topvier in Engeland, maar wordt op de voet gevolgd door Wolverhampton Wanderers.

De nummer zes won dankzij een goal van Raúl Jimenez met 1-0 van Bournemouth. Oranje-international Nathan Aké kwam hard in botsing met Wolves-doelman Rui Patricio, maar kon het duel vervolgen.

Stand top-6 Premier League

Onderin blijft het spannend in de Premier League. Aston Villa speelde met 1-1 gelijk tegen Newcastle United en kwam zo op gelijke hoogte met Bournemouth en West Ham United.

Voor Norwich City lijkt handhaving een moeilijke zaak te worden. De ploeg van doelman Tim Krul verloor met 1-0 van Everton en blijft hekkensluiter. De achterstand op de veilige zeventiende plaats is slechts zes punten.

Stand onderin Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl