Danny Makkelie en Björn Kuipers tijdens een trainingsdag bij de KNVB
NOS Voetbal

Kuipers en Makkelie mogen in Griekenland wedstrijdritme opdoen

Fluiten in Nederland zit er al maanden niet in voor scheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie en hun assistenten. Maar om in augustus toch klaar te zijn om Europese wedstrijden te leiden, zullen ze de komende weken bij een aantal wedstrijden in het buitenland actief zijn.

Zo zijn ze komende woensdag aangewezen voor de halve finales van de Griekse beker. Het gaat om de returns van Aris Saloniki-AEK Athene ('Team Makkelie') en Olympiakos Piraeus-PAOK Saloniki ('Team Kuipers'). De Griekse bond heeft de Nederlandse scheidsrechters gevraagd, mede op verzoek van de UEFA.

Voorbereiding op Champions League en Europa League

De Europese voetbalbond wil in augustus graag een beroep doen op Kuipers en Makkelie voor de resterende wedstrijden in de Champions League en de Europa League. Dat geldt ook voor de Franse scheidsrechter Clément Turpin, die door het afbreken van de competitie in Frankrijk ook geen wedstrijden meer heeft kunnen fluiten.

De heenwedstrijden van de halve finales om de Griekse beker werden begin maart gespeeld. Vanwege de uitbraak van de coronacrisis kunnen de returns nu pas gespeeld worden. AEK won de eerste wedstrijd van Aris Saloniki met 2-1. In de andere wedstrijd was PAOK met 3-2 te sterk voor Olympiakos.

De Griekse competitie werd in het weekend van 6 en 7 juni al hervat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl