Samy Bourard ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Samy Bourard. De Belgische middenvelder (24) komt van FC Eindhoven. Hij tekent een tweejarig contract in Den Haag.

Martin Jol, hoofd van het technisch hart: "Samy is een goede en mobiele aanvallende middenvelder. Hij is bovendien een productieve speler, getuige ook zijn dertien doelpunten voor FC Eindhoven in het afgelopen seizoen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij veel plezier aan Samy zullen beleven", aldus Jol. "Het proces nam wat tijd in beslag, maar we zijn tevreden over de oplossing die we hebben kunnen vinden met Eindhoven."

Middenvelder Lorenzo van Kleef (19) en spits Hugo Botermans (20) bewandelen de omgekeerde weg. ADO verhuurt beiden voor een jaar aan FC Eindhoven.

Bourard is de tweede aankoop sinds Jol het hoofd van het technisch hart is. Kees de Boer werd begin deze maand overgenomen van Swansea City. De 20-jarige middenvelder heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij de eredivisionist.

Ook Sparta haalt speler

Sparta heeft ook een speler gecontracteerd. Reda Kharchouch komt over van Telstar. De aanvaller is een laatbloeier; hij speelde tot vorig jaar bij de amateurs van OFC Oostzaan.

Kharchouch stond al langere tijd in belangstelling van Sparta. "In de winterstop hebben we al geprobeerd hem te contracteren, maar toen kwamen we niet tot een akkoord met Telstar, maar we zijn heel blij dat het nu wel gelukt is", aldus technisch directeur Henk van Stee.

STER reclame