Arjen Robben doet mee met de training van Bayern München Bild

Staat Arjen Robben voor een comeback? Dat gaat wellicht wat ver. Maar feit is dat Robben vrijdag weer het trainingsveld betrad bij Bayern München, de club waar hij vorig jaar afscheid nam.

Dat feit is natuurlijk gefundenes Fressen voor een krant als Bild. De krant fotografeerde Robben die onder begeleiding van een Bayern-medewerker een uurtje trainde aan de Säbener Strasse en zinspeelde meteen op een comeback van de 36-jarige Bedummer.

Enkele uren later drukte Robben zelf de geruchten de kop in. "Ik ben Bayern zeer dankbaar dat ik mag blijven trainen op het trainingscomplex", zei Robben tegen het Duitse Sport1, "maar een comeback voor de club is 100 procent uitgesloten."

Ook tegenover de NOS is hij bescheiden over zijn motieven. "Plezier maken en fit blijven. Geen Bayern comeback."

Arjen Robben scoorde in zijn laatste thuiswedstrijd met Bayern op 18 mei 2019 Pro Shots

Eerder trainde Robben via een videoverbinding al eens mee met Bayern, toen de spelers vanwege de coronacrisis aan het huis gebonden waren.

Champions League

Robben nam vorig jaar afscheid bij Der Rekordmeister na het winnen van de landstitel en DFB Pokal. Met Bayern won hij onder meer acht keer de landstitel, vijf keer de beker.

Drie keer speelde hij de finale van de Champions League. Zijn hoogtepunt was ongetwijfeld het puntertje in de 89ste minuut waarmee hij in 2013 Bayern de zege bezorgde in de finale tegen Borussia Dortmund.

Arjen Robben beleefde in 2013 zijn hoogtepunt bij Bayern met de beslissende goal in de Champions League-finale Pro Shots

Daarmee nam hij revanche voor de finales van 2010 en 2012. In 2010 verloor hij met Louis van Gaal als coach en Mark van Bommel als aanvoerder van Wesley Sneijders Internazionale. In 2012 was Chelsea na strafschoppen te sterk, nadat Robben in de verlenging zelf een strafschop had gemist.

Sportarts Müller-Wohlfart vertrekt na veertig jaar

Opvallend genoeg maakte Bayern op de dag dat Robben terugkeerde op het trainingsveld het vertrek bekend van de legendarische dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart.

De befaamde sportarts (77), die ook werkte voor de Duitse nationale ploeg en daarnaast ook atleten als Usain Bolt behandelde, was veertig jaar verbonden aan de club uit München.

In de tien jaren die de blessuregevoelige Robben doorbracht in Duitsland, bracht hij veel tijd door met dokter Müller-Wohlfart. Na het WK van 2010 ontstond een vertrouwensbreuk toen Robben met een flinke spierblessure terugkeerde.

De Duitse arts oordeelde dat de manier waarop Robben in allerijl was klaargestoomd door de Rotterdamse fysiotherapeut Dick van Toorn de blessure had verergerd.

Het leidde tot een slepend conflict tussen Oranje en Bayern, dat uiteindelijk geschikt werd in de vorm van een oefenduel tussen het Nederlands elftal en de Duitse topclub.

STER reclame