Directeur betaald voetbal Eric Gudde (l) in gesprek met De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp
NOS Voetbal

De Graafschap en Cambuur staken strijd met KNVB en rekenen op compensatie

Cambuur en De Graafschap staken de rechtsgang tegen de KNVB om alsnog promotie naar de eredivisie af te dwingen. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap bevestigt dat.

Beide clubs vochten begin mei via een kort geding het besluit van de KNVB aan dit seizoen geen promotie en degradatie door te voeren. De voetbalbond had daartoe besloten, nadat de competitie in de eredivisie en eerste divisie voortijdig moest worden afgebroken vanwege de coronacrisis. Cambuur ging op dat moment riant aan de leiding in de eerste divisie, De Graafschap bezette de tweede plaats.

Genoegdoening

Beide clubs konden tot vandaag (10 juni) hoger beroep aantekenen tegen het vonnis in het kort geding, maar hebben besloten niet verder te procederen. Cambuur en De Graafschap zijn nog in gesprek met de KNVB over financiële genoegdoening. De partijen verwachten daar voor de algemene vergadering van het betaald voetbal (18 juni) wel uit te komen.

"Ik spreek namens De Graafschap, maar we willen verder geen olie op het vuur gooien. We nemen onze verantwoordelijkheid in het belang van het betaald voetbal. Je kunt het oneens blijven over het besluit, want dat besluit doet nog steeds ontzettend pijn, maar we moeten verder kijken", zegt directeur Ostendorp van de Doetinchemse club. "Op basis van de gesprekken met de KNVB en de aandacht die we van de bond hebben gekregen, denk ik dat er een goede oplossing komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl