Roger Federer EPA

Er wordt vanwege het coronavirus voorlopig niet competitief getennist, maar Roger Federer keert sowieso pas in 2021 terug op de baan. De 38-jarige Zwitser herstelt moeizaam van een blessure aan de rechterknie.

Federer liet weten dat hij een terugval heeft gekend in zijn revalidatie van een knie-operatie in februari en "een paar weken geleden" opnieuw behandeld moest worden. Hij besloot daarop zijn seizoen te beëindigen.

"Ik kijk ernaar uit om iedereen aan de start van het seizoen in 2021 weer terug te zien", aldus Federer, die dit jaar alleen op de Australian Open in actie kwam. Hij verloor in Melbourne in de halve finales van latere winnaar Novak Djokovic.

Het is niet voor het eerst dat Federer kampt met knieproblemen. In 2016 werd hij geopereerd aan zijn meniscus en miste hij de helft van het seizoen.

Toen hij in 2017 weer terugkeerde op de baan, won hij de Australian Open en Wimbledon.

Onzekerheid toernooien

Vanwege de coronapandemie wordt er sinds begin maart niet meer gespeeld op de ATP-tour. Onder meer de US Open (van 31 augustus tot en met 13 september) en Roland Garros (21 september tot en met 4 oktober) staan nog wel op de agenda, maar het is nog altijd de vraag of die toernooien wel kunnen doorgaan.

Zo spraken Rafael Nadal en Novak Djokovic vorige week hun twijfels uit over de US Open. "Zoals het er nu voorstaat, kan ik me er niets bij voorstellen. Nu zeg ik nee", zei Nadal tegen persbureau AP.

Rafael Nadal in juni 2019 na het winnen van zijn twaalfde titel op Roland Garros AFP

De stad New York, thuishaven van de US Open, is zwaar getroffen door het virus met meer dan 20.000 doden.

Het coronavirus zorgt sowieso voor veel onzekerheid over de hervatting van het tennisjaar. De spelers en de ATP, de organisatie die het mannentennis voor zijn rekening neemt, hebben deze week overleg over het restant van het tennisseizoen.

Bertens speelt in Berlijn

Er worden ondertussen wel alternatieve tennistoernooien georganiseerd in met name Europa en de Verenigde Staten. Zo speelt Kiki Bertens van 13 tot en met 19 juli een toernooi in Berlijn, dat drie dagen op kunstgras en drie dagen op hardcourt wordt gespeeld.

STER reclame