Beitske Visser (rechts) op het podium van de W Series-race in Engeland in 2019 ProShots

In de W Series, de autosportklasse voor vrouwen, worden dit jaar vanwege de coronacrisis geen races georganiseerd. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Het seizoen had afgelopen weekend van start moeten gaan in Rusland en eind oktober moeten finishen in Mexico, maar is volledig geschrapt.

"De beslissing om pas in 2021 weer races te organiseren, was niet makkelijk", zegt W Series-directeur Catherine Bond Muir. "Tegelijkertijd werken we al aan een nog betere racekalender voor volgend jaar."

Visser Nederlandse troef

Het was de bedoeling dat de W Series dit jaar opnieuw grotendeels het programma van de Duitse DTM-raceklasse zouden volgen. Als onderdeel daarvan zou op 4 en 5 september op het TT-circuit van Assen worden geracet.

In de Verenigde Staten en Mexico zouden de W Series voor het eerst aansluiten bij het programma van de Formule 1. Die primeur is nu verschoven naar 2021.

De Nederlandse coureur Beitske Visser zou opnieuw haar opwachting maken in de autosportklasse. Ze werd in het kampioenschap van 2019, het eerste jaar van de W Series, tweede achter de Britse Jamie Chadwick.

"Het is heel jammer, maar we zagen het wel aankomen", zegt Visser. "Ik had graag dit jaar verder willen bouwen en het nog beter willen doen dan afgelopen seizoen."

Visser, die als BMW-coureur ook in andere raceklassen actief is, neemt de komende tijd deel aan een virtuele variant van de W Series. "We hebben allemaal een simulator en daarmee gaan we nu tegen elkaar racen. Hopelijk kan ik daar ook voor de overwinning strijden."

STER reclame