Bondscoach Harry van der Meer (midden) tijdens het EK waterpolo in januari
NOS Sport

OKT waterpolo in Rotterdam naar februari 2021 verschoven

Het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de waterpolomannen is andermaal verschoven. Het toernooi in Rotterdam wordt nu van 14 tot en met 21 februari 2021 afgewerkt, heeft wereldzwembond FINA bekendgemaakt.

Het OKT zou in eerste instantie in maart van dit jaar worden gehouden, maar werd vanwege de coronapandemie verzet naar begin juni. Ook daar ging echter een streep doorheen.

Drie tickets

Oranje treft volgend jaar in groep B van het kwalificatietoernooi Kroatië, Rusland, Duitsland, Argentinië en een nog nader te bepalen Aziatisch land. De Nederlandse zwembond KNZB benadrukt wel dat de opzet van het toernooi onder voorbehoud blijft van de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Er wordt in Rotterdam door twaalf landen om drie olympische tickets voor Tokio gestreden. Het olympisch waterpolotoernooi is van 23 juli tot en met 8 augustus 2021.

Vrouwen ook in 2021 in actie

Het OKT voor de vrouwen in Triëst staat nu voor 17 tot en met 24 januari 2021 op de rol. Dat toernooi zou aanvankelijk ook in maart worden gespeeld en werd eveneens verschoven naar mei, om niet veel later ook weer geschrapt te worden.

De Nederlandse waterpolosters zijn op het OKT aangewezen om zich voor het eerst sinds de gouden medaille van 2008 te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Bekijk hieronder een reportage over de waterpolovrouwen, die begin mei weer mochten trainen:

Waterpolovrouwen trainen weer: 'Elk keer ballen desinfecteren'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl