De voetballers van Liverpool, onder wie Oranje-internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, hebben met een foto op social media steun betuigd aan de protesten in de Verenigde Staten. Die protesten zijn een reactie op de dood van George Floyd, een 46-jarige zwarte Amerikaan die vorige week door politiegeweld om het leven kwam.

De foto, waarop de spelers van Liverpool met een knie op de grond zittend poseren, kreeg als titel mee 'Eenheid is kracht' en de hashtag #BlackLivesMatter.

12 september 2016: Colin Kaepernick (rechts) knielt AFP

De houding is overgenomen van Colin Kaepernick, een beroemde speler in het American Football die vier jaar geleden protesteerde tegen de manier waarop zwarte Amerikanen soms onderdrukt worden. Kaepernick knielde destijds tijdens het Amerikaanse volkslied.

Plunderingen

De dood van Floyd heeft tot grote protesten geleid in met name de Verenigde Staten. In sommige gevallen liep dat uit op plunderingen. Tal van prominenten uit bijvoorbeeld de sportwereld en de showbizz hebben zich uitgesproken tegen de ongelijke behandeling van zwarte mensen door de Amerikaanse politie.

STER reclame