Rafael Nadal tilt voor de twaalfde keer de Coupe des Mousquetaires op AFP

Normaal gesproken zou Rafael Nadal deze week weer schitteren op Roland Garros. Hij behaalde op het Parijse gravel het ongelooflijke aantal van twaalf titels. Toch denkt de Spanjaard dat zijn record ooit gebroken gaat worden.

"Ik weet dat wat ik op Roland Garros heb gedaan erg moeilijk is en dat het onhaalbaar lijkt, maar ik ben ervan overtuigd dat er iemand gaat komen die mijn aantal gaat verbeteren", zegt de 33-jarige Spanjaard bij de Amerikaanse tv-zender ESPN.

Voordat Nadal kwam, had Björn Borg het record op Roland Garros in handen met zes titels.

Terugdenken aan Sampras

Nadal gelooft in het onmogelijke. "Toen Pete Sampras zijn veertiende grandslamtitel won, dacht iedereen dat dat nooit meer verbeterd zou worden. Een paar jaar later waren er drie spelers die daar overheen gingen", doelt hij op zichzelf, Roger Federer en Novak Djokovic.

Nadal verslaat Thiem voor twaalfde titel op Roland Garros Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mocht Nadal zijn record van meeste titels op Roland Garros kwijtraken, dan zou hij daar niet rouwig om zijn. "Ik zeg altijd dat wanneer een record gebroken wordt, iedereen blij moet zijn. Het is goed voor de sport."

Nadal traint weer voorzichtig

De tenniswereld ligt in ieder geval tot en met juli stil. Eind augustus hoopt de US Open zijn deuren te openen en Roland Garros is verplaatst van mei naar september. De verwachting is echter dat er het hele jaar niet meer gespeeld gaat worden.

Toch is Nadal onlangs weer begonnen met trainen. "Maar heel rustig, trainen zonder doel is saai en je moet jezelf nu ook niet blesseren. Ik sta niet meer dan anderhalf uur op de baan op de dagen dat ik überhaupt train.

STER reclame