Zlatan Ibrahimovic heeft een kuitblessure opgelopen ANP

Zlatan Ibrahimovic staat ongeveer een maand buitenspel. De 38-jarige spits liep maandag op de training van AC Milan een kuitblessure op.

Aanvankelijk gingen in Italië geluiden op dat Ibrahimovic zijn achillespees had afgescheurd, een blessure die hem de rest van het kalenderjaar zou hebben gekost. Milan weersprak die geruchten echter direct en kwam dinsdag met een medische update, waarin nadrukkelijk werd vermeld dat de achillespees "helemaal intact" is.

Ibrahimovic keerde in januari terug bij AC Milan, de club die hij eerder tussen 2010 en 2012 diende. Met vier doelpunten in tien officiële duels kende hij een goed begin van zijn tweede periode bij de Rossoneri.

Zlatan Ibrahimovic scoorde vier keer in tien wedstrijden voor AC Milan sinds de winterstop ANP

De Italiaanse competitie zou op 13 of 20 juni hervat kunnen worden, meldde minister van Sport Vincenzo Spadafora op maandag. Het wordt voor Ibrahimovic dus een lastig verhaal om de eerste speelronde na de gedwongen coronapauze te halen.

Het contract van Ibrahimovic loopt op 1 juli af. De overeenkomst bevat echter een clausule dat de samenwerking automatisch met een seizoen wordt verlengd als AC Milan zich kwalificeert voor de Champions League.

STER reclame