Robert Lewandowski (links) viert zijn treffer met David Alaba

Bayern laat Frankfurt kansloos; Bosz' Leverkusen springt naar derde plek

De tweede speelronde in de weer hervatte Bundesliga heeft zaterdag voor een kleine verschuiving in de bovenste regionen gezorgd. Nummer drie Borussia Mönchengladbach morste dure punten in een rechtstreeks duel met nummer vijf Bayer Leverkusen. Leverkusen won met 3-1 en steeg naar plek drie, terwijl Gladbach een plaatsje zakte op de ranglijst.

En Borussia Dortmund heeft, na de 2-0 zege op VfL Wolfsburg, koploper Bayern München nog altijd in het vizier. De nummers een en twee treffen elkaar dinsdagavond.

Koploper wint

Bayern zag Dortmund 's middags al winnen en deed 's avonds wat het moest doen: ook drie punten pakken. Met 5-2 werd revanche genomen op Eintracht Frankfurt. In november ging Bayern nog met 5-1 onderuit in Frankfurt, dat toen tachtig minuten met een man meer speelde.

Zaterdag kwam de ploeg van Bas Dost, die een kwartier voor tijd inviel, er amper aan te pas tegen de vlot combinerende tegenstander. Na een schot op de lat van Robert Lewandowski en een gemiste kopkans van Benjamin Pavard was het Leon Goretzka die met een hard schot na een kwartier de score opende.

Spanning terug

Thomas Müller tekende kort voor rust voor de 2-0. Het was Lewandoski die na rust met een rake kopbal de wedstrijd definitief leek te beslissen, maar toch wist Frankfurt er nog een wedstrijd van te maken.

Martin Hinteregger viert een van zijn twee doelpunten

Martin Hinteregger bracht met twee treffers in drie minuten de spanning weer terug. Maar diezelfde Hinteregger werkte, nadat Alphonso Davies er intussen alweer 4-2 van had gemaakt, ook weer de bal in eigen doel waarmee de eindstand van 5-2 in het voordeel van Bayern werd bereikt.

Dortmund blijft in spoor

Borussia Dortmund had niet al te veel problemen met nummer zes VfL Wolfsburg.

Na een halfuur spelen kwam Dortmund op 0-1. Nadat goudhaantje Erling Haaland, vorige week goed voor een doelpunt en al tien treffers in negen duels, over de bal had gemaaid, kon Raphaël Guerreiro in een leeg doel schieten.

Wolfsburg, met Wout Weghorst in de basis, kon weinig terugdoen en een duik van de Nederlander op de rand van het strafschopgebied leverde niks op. Uiteindelijk was het Achraf Hakimi die met een schot in de verre hoek het duel besliste in het voordeel van Dortmund.

Bayer Leverkusen, met Daley Sinkgraven in de basis, boekte een belangrijke zege bij naaste concurrent Borussia Mönchengladbach. De ploeg van Bosz kwam na zeven minuten op 0-1 via Kai Havertz, die na een pass van Karim Bellarabi de bal tussen de benen van de keeper door schoot.

Papieren supporters op tribune in Bundesliga

Op slag van rust trof Havertz ook nog de lat, waarna Kerem Demirbay een enorme kans in de rebound miste. Dat leek een dure misser te worden, want in het vervolg na de rust maakte Marcus Thuram er met een schot in de verre hoek 1-1 van.

Primeur Havertz

Niet veel later kwam Leverkusen toch weer op voorsprong, een te late charge van Nico Elvedi op Bellarabi (die had z'n schot al gelost) leverde Leverkusen een penalty op die Havertz benutte. Daarmee evenaarde de 20-jarige speler een bijzonder record: Havertz heeft nu voor zijn 21ste verjaardag al 34 doelpunten in de Bundesliga op zijn naam staan.

De enige die dat ook lukte was Klaus Fischer. De voormalige spits van Schalke 04 en Die Mannschaft - vermaard om zijn omhalen - kwam in zijn loopbaan tot 268 treffers in de Bundesliga.

Kai Havertz scoort zijn tweede doelpunt van de middag

Na de 1-2 van de voet van Havertz was het gedaan met de tegenstand van Mönchengladbach. Tien minuten voor tijd zorgde Sven Bender met een rake kopbal voor de 1-3.

Hekkensluiter

Onderin de Bundesliga pakte hekkensluiter Paderborn net als vorige week weer een punt. De wedstrijd tegen Hoffenheim eindigde in 1-1, veel bracht dat punt echter niet op. De nummer voorlaatst, Werder Bremen, won namelijk bij SC Freiburg met 0-1.