ANP
NOS Voetbal

Hazard maakt verlenging Martínez wereldkundig via spelletje FIFA

De kogel is door de kerk: Roberto Martínez blijft tot en met 2022 bondscoach van de Belgische voetballers. Aanvoerder Eden Hazard 'ontdekte' de contractverlenging van de Spaanse coach tijdens een spelletje FIFA.

"Laten we eens zien welke coach we krijgen. Oooh, Roberto. De coach heeft verlengd. Dat is goed nieuws", jubelt Hazard in een filmpje dat de Belgische bond op haar socialmedia-kanalen plaatste.

De nieuwe verbintenis van Martínez hing al even in de lucht, maar de voorbije maanden werd hij tevens in verband gebracht met clubs uit de Premier League en informeerde Barcelona naar zijn situatie voordat de Catalanen Quique Sétien vastlegden.

Onmogelijk

Het oude contract van Martínez liep komende zomer af. "Maar vanwege het uitstellen van het EK konden we onmogelijk nu al een punt zetten achter onze samenwerking", zegt de 46-jarige coach in een statement van de Belgische bond.

"De komende tweeënhalf jaar worden zeer intens, met het EK, de Nations League, de WK-kwalificatie en het WK in Qatar zelf", vervolgt Martínez. "Ik ben gelukkig en trots dat ik kan blijven werken aan de toekomst van het Belgische voetbal."

ANP
Eden Hazard is aanvoerder van de Belgen onder Roberto Martínez

Martínez is sinds 2016 bondscoach van de Belgen. Op het WK van 2018 eindigde hij met de Rode Duivels als derde, de beste Belgische prestatie ooit. Met slechts drie nederlagen in 43 wedstrijden oogt zijn cv sowieso goed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl