Sturing slikt teleurstelling weg en blijft bij Vitesse: 'Tenzij Barcelona belt'

"Het leek mij weleens leuk om een keer zelf te beginnen met een elftal in plaats van dat ad interim altijd." De knipoog verhult de teleurstelling die schuilgaat bij het clubicoon.

Want natuurlijk had Edward Sturing, bezig aan zijn vijfde termijn als trainer ad interim bij Vitesse, graag hoofdtrainer willen blijven. "Ik ben in de winterstop aangesteld om het seizoen af te maken", begint Sturing zijn uitleg. "Dus er was ook geen sprake van dat ik door zou gaan."

"Toen de coronaperiode echter begon is er een nieuwe technisch directeur (Johannes Spors, red.) aangesteld en die heeft aangegeven dat ze met een aantal trainers zouden praten. Ook mij heeft hij gevraagd of ik kandidaat had willen zijn."

Maandag kreeg Sturing te horen dat de club voor een andere trainer zou kiezen. "In mijn hoofd was ik al met van alles bezig voor komend seizoen, dus dat moest ik wel even wegzetten. Waarschijnlijk is er een betere kandidaat."

Directeur Spors over vertrek Sturing: 'Frisse start goed voor Vitesse'

Wie de nieuwe trainer wordt, weet alleen technisch directeur Spors. "Elke club mag zich gelukkig prijzen met zulke clubmensen als Edward", aldus de Duitse directeur.

Toch viel de keuze uiteindelijk op een ander type trainer, al noemt Spors geen namen. "We willen meer intensiteit, meer snelheid, met en zonder bal. Voor Vitesse is een frisse start misschien wel goed."

Hoofd jeugdopleiding

Waarschijnlijk zal de 56-jarige Sturing verder gaan als hoofd van de Arnhemse jeugdopleiding. De club zoekt een opvolger van Aloys Wijnker, die bij de KNVB aan de slag gaat.

Sturing blijft de club trouw, daar ben je immers clubicoon voor. "Ja, dit is mijn club. Ik word zeker geen assistent-trainer meer, dus dan zal het hoogstwaarschijnlijk iets bij de jeugdopleiding gaan worden."

Maar wat nou als een andere club zich meldt met een vacature voor hoofdtrainer? "Als Barcelona zich meldt, dan ga ik erover nadenken."

STER reclame