Waterloo Ducks HC viert de EHL-eindzege van 2019
NOS Sport

Volgend jaar andere opzet Euro Hockey League door verschuivingen programma

De organisatie van de Euro Hockey League heeft vanwege de coronacrisis het wedstrijdschema aangepast. De huidige
editie wordt, zo mogelijk, van 14 t/m 18 oktober vanaf de kwartfinales (mannen en vrouwen) uitgespeeld in Amstelveen. Het toernooi zou eigenlijk van 9 t/m 13 april worden gespeeld maar dat was vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk.

Namens Nederland zitten bij de vrouwen Amsterdam en Den Bosch in het toernooi. Bij de mannen maken Bloemendaal en Kampong nog kans op de titel.

Het zou dit jaar voor het eerst zijn dat de mannen en de vrouwen de eindfase van hun toernooi om de Europese clubtitel in hetzelfde weekeinde en op dezelfde locatie afwerken.

Nieuwe opzet

Voor de editie 2020/2021 is een nieuwe opzet bedacht. Omdat men vanwege de verschuivingen in het programma nu de eerste ronde van de EHL voor de mannen niet kan spelen, vervalt deze. Deze ronde stond gepland in oktober van dit jaar. Uit deze ronde plaatsen normaal gesproken vier clubs zich voor de kwartfinales, waarvoor de landskampioenen van Nederland, België, Duitsland en Spanje al rechtstreeks geplaatst zijn.

In plaats daarvan vinden rond Pasen 2021 nu drie toernooien plaats: top-12 mannen, top-8 vrouwen en de EHL Cup voor lager genoteerde ploegen. De locatie hiervan is nog niet bekend.

Bij de top-12, waar twee Nederlandse teams aan zullen deelnemen, hebben de beste acht ploegen in de achtste finales een
bye. Ook bij de vrouwen nemen twee Nederlandse ploegen deel. Welke ploegen dit zijn hangt af van de vraag of de editie van 2019/2020 kan worden gespeeld in oktober. Indien dit niet het geval is, behouden Bloemendaal en Kampong bij de mannen en Amsterdam en Den Bosch bij de vrouwen hun plaats.

Het toernooi voor de mannen is gepland van 31 maar t/m 5 april op een nog onbekende locatie. De vrouwen spelen hun toernooi van 1 april tot en met 5 april.

De vrouwen van Amsterdam wonnen vorig jaar de laatste editie van de EHCC, de Europa Cup voor vrouwen. Dat toernooi is inmiddels opgegaan in de Euro Hockey League.

Europa Cup Hockey: Amsterdam-Real Sociedad

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl