Het verzet tegen het pensioenakkoord breidt zich uit. Nadat eerder de FNV om respijt had gevraagd om met de aangesloten bonden te overleggen over het akkoord, is er nu ook verzet bij het CNV.

De politievakbond ACP opent komende maandag twee webpagina's om de discussie over de pensioenen in het openbaar te voeren.

Debat

"Het grote gevaar is dat nu in achterkamertjes over de pensioenen wordt besloten, terwijl het debat belangrijk genoeg is om in alle openbaarheid te voeren", zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van de ACP.

Volgens Van de Kamp komen veel mensen nu pas tot de ontdekking dat het pensioen akkoord nadelig uitpakt voor. "Het is gewoon een blanco cheque die we aan de werkgevers geven, die lopen geen enkel risico."

De ACP hoopt via dat via de twee websites discussie ontstaat. Ze worden maandag gelanceerd.

Vergaderen

Maandag komt ook de Federatieraad van de FNV bij elkaar. Vandaag vergaderen ook de aangesloten AbvaKabo en Bondgenoten over de ontstane situatie.

In Den Haag begint minister Kamp van Sociale Zaken "een beetje ongeduldig" te worden. Maar hij wijst erop dat de bal bij werkgevers en werknemers ligt.

STER reclame