Hiannick Kamba als jeugdspeler van Schalke 04, de club die hij tussen 1999 en 2007 diende
NOS Voetbal

Voormalig jeugdspeler Schalke 04 'blijkt na vier jaar toch niet overleden'

Als de filmrechten voor het verhaal van Hiannick Kamba nog niet verkocht zijn, gaat dat snel gebeuren. De voormalig jeugdspeler van Schalke 04 kwam in 2016 om het leven bij een auto-ongeluk in Congo. Of toch niet?

'Toter Ex-Schalker lebt doch', luidt de kop boven een op zijn minst opmerkelijk verhaal van Bild. Oftewel 'Dode ex-Schalkespeler leeft toch'. Volgens de Duitse boulevardkrant woont en werkt Kamba vandaag de dag 'gewoon' in Duitsland.

Een knappe prestatie voor iemand die op 8 januari 2016 zou zijn omgekomen tijdens een bezoek aan de Democratische Republiek Congo, het land dat hij in 1996 samen met zijn ouders ontvlucht was.

Verzekeringsfraude?

Duitse justitie vermoedt verzekeringsfraude als achterliggende reden van het misverstand. Niet van Kamba zelf, maar van zijn ex-vrouw. Die zou na Kamba's 'dood' een bedrag van zes cijfers uitgekeerd hebben gekregen dankzij een mogelijk vervalst overlijdensdocument. De vrouw ontkent kwade opzet.

Kamba zou zich in 2018 al bij de Duitse ambassade in Congo hebben gemeld omdat hij naar Duitsland terug wilde keren. Daar had hij wat uit te leggen.

"Hij heeft verklaard dat hij in januari 2016, tijdens een reis door het binnenland van Congo, 's nachts door zijn begeleiders werd achtergelaten zonder papieren, geld of telefoon", citeert Bild Anette Milk, hoofdaanklager van het Openbaar Ministerie.

De voormalig jeugdspeler van Schalke 04, waar hij nog samenspeelde met Manuel Neuer, kreeg uiteindelijk toestemming van de Duitse autoriteiten en werkt inmiddels weer in het Roergebied. Kamba is getuige in de zaak tegen zijn ex-vrouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl