Geert Kuiper in dienst van de Canadese schaatsbond Pro Shots

Geert Kuiper moet op zoek naar een nieuwe baan in de schaatswereld. De Canadese schaatsbond heeft het contract van de technisch adviseur niet verlengd. "Dat kwam als een onaangename verrassing", liet de oud-bondscoach van de Nederlandse schaatsers aan schaatsen.nl weten.

"Ze gaan het anders invullen. Wellicht ook de financiën op een andere manier gebruiken en iemand inzetten die 24/7 in Calgary werkzaam is." Kuiper vloog regelmatig terug naar Nederland, waar hij met zijn zoon een veehouderij runt.

'Gemotiveerd naar nieuwe uitdaging'

Hij was van 2014 tot 2018 bondscoach van de Nederlandse langebaanschaatsers en ging vervolgens aan de slag als technisch adviseur bij de Canadese bond. Kuiper was onder meer een mentor voor de trainers en had een rol bij het opstellen van selectiecriteria en trainingsprogramma's. "Het was fijn om deel uit te maken van dit team."

"Omdat het zo onverwachts kwam, heb ik nog niet verder om me heen gekeken, maar ik ben gemotiveerd om een nieuwe uitdaging aan te gaan", aldus de 59-jarige Fries. "Het Canadese avontuur was inspirerend en leerzaam."

STER reclame