PSV-directeur Toon Gerbrands is pessimistisch over het spelen van betaald voetbal ten tijde van de coronacrisis
NOS Voetbal

Gerbrands: 'Betaald voetbal niet geschikt voor anderhalvemetersamenleving'

PSV-directeur Toon Gerbrands ziet weinig heil in het spelen van betaald voetbal zolang de regels rond de anderhalvemetersamenleving nog gelden. "Dat gaat gewoon niet in het voetbal", zei Gerbrands in de talkshow Op1.

"Als we de regel 'anderhalve meter afstand houden' handhaven, zouden er nog zo'n 6.000 toeschouwers in het PSV-stadion (capaciteit 35.000, red.) kunnen. Maar in de rust moeten die wel naar het toilet of ze willen een biertje halen. En na afloop willen ze allemaal tegelijk het stadion uit. Moeten we dan twee uur wachten tot het hele stadion leeg is?", schetste Gerbrands de praktische problemen.

De PSV-directeur vreest dan ook dat er nog lange tijd zonder publiek gespeeld zal moeten worden. Als die situatie tot de winterstop aanhoudt, kost dat de club 12 tot 14 miljoen euro. "Als dat het geval is, zal de directie van PSV 20% van zijn salaris inleveren, zolang er zonder publiek gespeeld wordt", meldde Gerbrands. Daarmee is PSV de eerste club in Nederland die een salarisoffer brengt.

Gerbrands: "We zijn ook in gesprek met de spelers over het inleveren van salaris. Die gesprekken gaan volgende week verder. De VVCS (spelersvakbond, red.) en andere partijen praten er ook over, maar wij willen doorpakken als dat ons niet snel genoeg gaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl