NOS Voetbal

Onbegrip en woede bij De Graafschap over KNVB-besluit

Directeur De Graafschap: 'Onthutsend hoe KNVB hier mee om is gegaan'

"Ik ben onthutst, woedend en ontgoocheld. Het is echt onbegrijpelijk wat hier vandaag is gebeurd." Aan het woord is Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap. Hij reageert op het besluit van de KNVB om geen promotie/degradatie door te voeren, omdat het seizoen is afgebroken vanwege de coronapandemie.

De Graafschap stond als nummer twee van de eerste divisie op een plek die recht zou geven op een ticket voor de eredivisie. In Doetinchem zagen ze de beslissing van de KNVB niet aankomen. Ook koploper Cambuur blijft in de eerste divisie.

Ostendorp: "Ik vind het schandalig. De KNVB kiest er nadrukkelijk voor het bovenste deel van de ranglijst wel te gebruiken om de Europese tickets toe te wijzen. Maar als het over promotie/degradatie gaat, vinden ze dat er nog te veel wedstrijden gespeeld moeten worden. Dus daar schrappen ze de stand in de competitie."

"Daarmee zeg je: we scharen de eerste divisie gelijk aan het amateurvoetbal. Want daar hebben ze de eindrangschikking ook geschrapt", aldus Ostendorp.

"Waarom moest er dan gestemd worden?"

De irritatie bij De Graafschap-trainer Mike Snoei richt zich vooral op de stemronde die de KNVB uitschreef. De clubs uit het betaald voetbal moesten aangeven of ze voor of tegen promotie/degradatie waren. Zestien clubs waren voor, negen clubs tegen en negen onthielden zich van stemming.

"Als je dan toch besluit te stemmen en de verhouding is 16-9 en je gaat het vervolgens niet gebruiken, waarom moest er dan gestemd worden?", vraagt Snoei zich af. "Het hele idee van stemmen vond ik al waardeloos. Nu ga je kalkoenen vragen wat ze van Kerstmis vinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl