De Nederlandse handbalsters met de wereldtitel EPA

De Nederlandse handbalsters zijn rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap van 2020 in Denemarken en Noorwegen. Dat toernooi wordt gehouden van 3 t/m 20 december.

De Europese federatie EHF heeft besloten vanwege de coronapandemie de vier nog te spelen rondes in de kwalificatie te schrappen en de teams aan te wijzen op basis van de eindranking van het vorige EK, in 2018. Oranje eindigde op dat toernooi in Frankrijk als derde, door Roemenië in de strijd om brons te verslaan.

Nederland stond met het maximale aantal van vier punten uit twee wedstrijden en een beter doelsaldo dan Spanje bovenaan in de poulefase. De kwalificatiewedstrijd in het uitverkochte Ahoy tegen Spanje, waartegen Oranje in december de wereldtitel had veroverd, stond gepland op 25 maart, maar werd vanwege het coronavirus afgelast.

Mannen grijpen naast ticket

Voor de handballers van Oranje was er minder goed nieuws. Zij kregen te horen dat zij geen startbewijs krijgen voor het WK van 2021 in Egypte.

De EHF heeft de Europese play-offs voor de eindronde geschrapt en teams aangewezen op basis van de eindrangschikking van het begin dit jaar gespeelde EK. Oostenrijk, dat de tegenstander van Oranje zou zijn in de play-offs, werd achtste op dat EK. Nederland werd zeventiende.

STER reclame