AFP
NOS Voetbal

1.754 voetbalshirts uit de eredivisie: welk shirt is het mooist?

Wat is het mooiste shirt uit de geschiedenis van de eredivisie? Dat is de vraag die centraal staat in een verkiezing opgezet door de Eredivisie CV en alle Nederlandse profvoetbalclubs.

Fans kunnen online hun stem uitbrengen en begin mei worden per club het mooiste thuis- en uitshirt bekendgemaakt. Vervolgens kiest een vakjury op 8 mei het mooiste shirt uit de geschiedenis van de eredivisie.

De thuis- en uitshirts (1.754 in totaal) van alle voetbalclubs die sinds 1956 in de eredivisie hebben gespeeld, zijn verzameld op een online-platform. "Een unieke, nooit vertoonde collectie", aldus Eredivisie CV.

Op vrijdag 8 mei beslist een vakjury, bestaande uit Jan Joost van Gangelen (FOX Sports), Frank Evenblij (Bureau Sport), Arno Kantelberg (Esquire), Sjoerd Mossou (AD) en Victoria Koblenko (actrice en presentatrice) welke shirt het mooiste ooit is.

Ajax-shirt uit '71-'73

Vorige week riep het voetbaltijdschrift France Football het Ajax-shirt uit de jaren 1971 tot en met 1973 al uit tot het mooiste voetbalshirt aller tijden. In de verkiezing eindigde het shirt van het Nederlands elftal uit 1974 als derde.

ANP
Onder anderen Jan Mulder en Johan Cruijff poseren voor de teamfoto van Ajax voor het seizoen 1972/1973

France Football, dat ook jaarlijks de Gouden Bal voor de beste voetballer uitreikt, besloot vanwege de quarantainemaatregelen een interne verkiezing te houden en zo een top-50 van legendarische tricots op een rijtje te zetten.

Het klassieke Ajax-shirt uit begin jaren zeventig, toen de Amsterdammers drie keer op rij de Europa Cup I veroverden, werd de winnaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl