NOS NieuwsAangepast

NMa-topman verdacht van meineed

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft topman Kalbfleisch per direct met verlof laten gaan, omdat hij door het Openbaar Ministerie wordt verdacht van meineed.

Kalbfleisch zou in zijn vorige baan als rechter vriendjespolitiek hebben bedreven in de Chipsholzaak. Die zaak draait om gesjoemel met bouwgrond bij Schiphol en loopt al sinds 1993.

Projectontwikkelaar Chipshol zou in de rechtsgang door Kalbfleisch zijn benadeeld. Hij is bevriend met een oud-aandeelhouder van Chipshol en hij zou rechter Hans Westenberg hebben gevraagd in diens voordeel te oordelen. Dat deed Westenberg en daardoor verloren de huidige eigenaren veel geld en grond.

Meineed

De topman heeft voor de rechtbank ontkend dat hij zich als rechter schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Vorige week verklaarde een griffier van de rechtbank in Den Haag onder ede dat Kalbfleisch daarover heeft gelogen en dus meineed pleegde. Zij kent Kalbfleisch goed en had een tijd een relatie met hem.

De NMa heeft hem geschorst zodat hij zich volledig kan wijden aan zijn verdediging. Zijn taken worden overgenomen door Henk Don.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl